Stanovení alergenů a GMO

Stanovení alergenů v potravinách

Vzhledem k rostoucímu počtu spotřebitelů, kteří trpí potravinovými alergiemi a intolerancemi, se vyskytují na trhu i specializované potraviny určené pro tuto cílovou skupinu. Zde je nutné pečlivě ověřit, zda nejsou přítomny alergeny, které ve výrobku nesmí být. ALS Food&Pharmaceutical zajištuje analýzy celé řady alergenů jak ve výrobcích, tak ve stěrech z výrobního zařízení.
 

Poptat stanovení alergenů a GMO v potravinách
 

Alergeny

  • Celkový mléčný alergen
  • Gluten
  • Soja
  • Ořechy
  • Vejce
  • Histamin
  • Ryba, měkkýš, korýš
  • Hořčice
  • Celer
  • Oxid siřičitý

GMO

Geneticky modifikované suroviny i potraviny podléhají velmi přísnému režimu. Legislativa ukládá řadu povinností. Dovozci i prodejci jsou povinni označovat potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organismů (GMO) údajem o tom, že se jedná o geneticky modifikované potraviny. Navíc musí být příslušná genetická modifikace schválená jak Ministerstvem životního prostředí, tak Ministerstvem zdravotnictví.

ALS Food&Pharmaceutical zabezpečuje kvalitativní i kvantitativní PCR stanovení GMO v potravinách.

  • screening GMO
  • detekce specifické DNA
  • kvantitativní analýza GMO

Stanovení genetické modifikace pšenice