Mikrobiologické rozbory potravin

Mikrobiologické rozbory potravin

Mikrobiologické analýzy zajišťuje mikrobiologická laboratoř ALS, která splňuje nejpřísnější kritéria na zabezpečení kvality mikrobiologických analýz a plně reflektuje aktuální požadavky zákazníků a autorit na provoz mikrobiologické laboratoře.


poptat mikrobiologické rozbory

 

Pro dodržení teplotního řetězce zajišťujeme svoz vzorků našimi svozovými auty s teplotně monitorovanou vestavnou lednicí.

Pro zefektivnění našich služeb využíváme kromě standardních kultivačních metod i zrychlené detekční metody pro stanovení patogenů.

 Patogenní mikroorganismy:

  • Salmonella spp.
  • Listeria monocytogenes
  • Staphylococcus aureus
  • Koaguláza pozitivní Stafylokoky
  • Clostridium perfringens
  • Campylobacter spp.
  • Shigella spp.
  • Bacillus cereus
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Yersinia enterocolitica
  • Vibrio parahaemolyticus

 Indikátorové mikroorganismy:

  • Koliformní bakterie / Escherichia coli
  • Enterobacteriaceae
  • Kvasinky a plísně
  • Celkový počet mikroorganismů

Analyzované vzorky:

  • nápoje, voda
  • potraviny
  • hotová jídla
  • stěry
  • spady

Kromě běžných mikrobiologických analýz nabízíme také následující služby:

  • stanovení trvanlivosti za běžných skladovacích podmínek (např. teplota do 5°C, pokojová teplota), nebo za specifických podmínek stanovených zákazníkem
  • monitorování výrobního prostředí – analýzy ve stěrech, spadech
  • analýzy ve stěrech z rukou
  • analýzy vod

Mikrobiologické rozbory potravin